Började denna fredag med att försova mig. Tur att man har väldigt snälla och förlåtande kunder! Hatar att försova mig, har ju ändå varit sjukt ambitiös hela sommaren och nu börjar nog kroppen ledsna på mig.. Det har ju blivit långa arbetsdagar så då får man ju göra allt annat som andra människor gör på kvällar och helger under nätterna istället. Inte alltid en ultimat kombination. Men hur ska man annars både hinna jobba, rida sina egna hästar, umgås med folk och hålla fint hemma? 

Hade iaf en väldigt lugn dag idag, faktiskt extremt skönt. En barnridning med två barn och en tur. Det var det. Konstigt, men skönt! 

Efter jobbet åkte jag till Lantmännen för att införskaffa lite hästmat, de ska ju tydligen äta också..? Passade även på att åka och storhandla. Har inte haft tid att handla på riktigt sen jag kom hem från Falsterbo. Plånboken lite ledsen, men magen glad! 

Väl hemma packade jag in allt skrot som jag rensat ut från alla gömmor här hemma under de sömnlösa nätterna för att bli av med skiten från mitt soldäck. Upp och slänga allt skräp för att sen rida. 

Kyckling går från klarhet till klarhet. Även om han idag tvångade påväg till rangen så skötte han sig kanon när jag väl kom upp i sadeln. Skönt! Dessutom börjar han nu förstå vad ridning går ut på. Nu kan man börja rida. Han tyckte dock att jag ställde lite väl höga krav när jag ville att han skulle ta yttertygeln och galoppera rakt genom kroppen. Då var han tvungen att visa sina skills på att sparka. Men jag var envisast och tillslut kunde vi galoppera ordentligt åtminstone en bit. Tror på att ta det lite i etapper. Nu sitter ju traven klockrent och då börjar vi försiktigt med galoppen. Jag vill ju inte att han ledsnar på mig. Annars sjukt fin idag. Härlig ridkänslan när han väl släpper till! Ska bli kul att få lite tips från Rebecca snart! 

  
Connie skulle få komma ut och jogga. Men nu blir det visst helt kolsvart 21.15 och då fick vi lite bråttom.. Connie var lite spänd redan från början och när hon då fick syn på två shettisar och en tjock mersa skena runt son tokar i hagen så var vi snabbare än snabbast nästan uppe på gårdsplan igen.. Men efter lite övertalning gick hon snällt förbi och efter ett tag slappnade hon faktist av trots mörkret. Skrittade upp på ören och travade lite fram och tillbaka på grusvägen för att sen skritta hem. Bra träning för Connie att komma ut ur sin comfort-zone lite grann. 

  
Härligt fredagsmys helt enkelt och nu blir det sängen. Imorgon ska jag höra väckarklockan!!