Välkommen till Herrhamra Gård

…och Herrhamra Hästliv där hästarna alltid är i fokus. Vi har sedan 10 år tillbaka byggt upp vårt företag på Herrhamra Gård och bedriver olika hästrelaterade verksamheter och har turridning, lektioner och kurser med trevliga och trygga hästar av olika raser och storlekar. Till oss kan man också komma som en grupp, företag eller privat för att göra ett event eller ha en aktivitetsdag.

”Hästeriet” öppnar dörren till så mycket annat.

Vi vill dela med oss av våra kunskaper och glädjen att vara med och omkring hästar på olika sätt och i olika former oberoende av vad man redan kan,  hur gammal man är och vad man vill uppnå med sitt besök hos oss på Herrhamra Gård och Hästliv.

Vi som jobbar på Herrhamra Hästliv

Sara Hernvall

Kontaktuppgifter ⇒ ⊗

Jag är 27 år gammal och har vuxit upp på Herrhamra tillsammans med hästar. Jag har alltså suttit på hästryggen sen innan jag kunde gå. Jag fick min första egna ponny när jag var 7 år gammal och har sedan dess varit fast. Hästar är mitt absolut största intresse här i livet och just nu har jag själv tre hästar som jag tränar och tävlar i dressyr, i dagsläget upp till MsvB med fina resultat.

När jag gått ut gymnasiet flyttade jag till ett tillridnings- och försäljningsstall i Skövde där jag jobbade i ca 6 månader som både hästskötare och barnflicka. Flyttade sen tillbaka hem och började jobba på gården. Jag har varit med och utvecklat detta företag från början och vill verkligen göra det ännu större. Jag tycker att det är lika roligt att jobba med barn och hjälpa dem att förstå det fantastiska i att umgås med hästar som att få utveckla och träna de hästar vi har hemma.

Jag är ansvarig för att stallet fungerar som det ska och tillsammans med Angelica och Frida ser jag till att vår verksamhet utvecklas. Jag håller lektioner, turridningar och ser till att våra hästar tränas och utbildas, jag tar även emot tillridningshästar.

Angelica Larsson

Kontaktuppgifter ⇒ ⊗
Jag är 27 år gammal och har ridit sen jag var liten, först på ridskola för att sen få en egen häst. Min familj har även haft en egen gård där vi hade våra hästar tills jag flyttade hemifrån. Jag kom i kontakt med Herrhamra första gången år 2010, då jag hade min häst inackorderad i stallet. Då tränade jag även för Frida och en del för Sara med min häst.

I grunden är jag utbildad barnskötare och har sedan jag tog studenten jobbat på förskola. 2014 bestämde jag mig för att byta inriktning på arbete och började jobba här på Herrhamra. Jag tycker att det är så roligt att få vara med att utveckla det här företaget och jag brinner verkligen för mitt jobb. Det är fantastiskt att både få jobba med mitt stora intresse och att få jobba med människor.

Jag är ansvarig för att allting flyter på ordentligt i stallet och att alla våra inackorderingar trivs. Tillsammans med Sara och Frida ser jag till att vår verksamhet hela tiden utvecklas. Jag håller lektioner, turridningar och ser till att våra hästar tränas och utbildas.

Frida Stampe Hernvall

Kontaktuppgifter ⇒ ⊗
Jag är 51 år och har bott på Herrhamra Gård hela livet. De första 24 åren under sommarmånaderna och helger, 1990 flyttade jag ut permanent.
Mitt hästintresse börjad i ganska unga år men det var sommaren 1979 när jag fick ha en helt egen sommarhäst som intresset tog fart. Vid 15 års ålder fick jag min första häst. Med lite uppehåll har jag haft egen häst sedan dess. Under åren har jag tränat mycket och tävlat en del.

Mitt stora häst intresse förde jag över på en av mina två döttrar och jag har sedan hon började rida varit med och lärt henne det jag har kunnat, följt henne på hennes väg från ponny-åren med alla tävlingar fram till där hon är idag.

2005 startade jag tillsammans med min bror Patrik Stampe igång Herrhamra Gård, mitt ansvarsområde blev hästverksamheten som jag utvecklat från endast inackorderings stall till vad det är idag. Det har varit en inspirerande, rolig och lärorik resa. Nu har jag sedan några år tillbaka lämnat över det största ansvaret för stallet och hästarna till Sara så jag kan koncentrera mig på att  utveckla vårt företaget och ta hand om allt på kontoret.