Våra hästar på Herrhamra Gård

Allbright

Valack född 2004, Svenskt halvblod, Lancier-Testarossa ca 175cm.
Allbright är en av Fridas hästar. Har tävlat upp till MsvC i dressyr och är utbildad betydligt högre än så. Han tycker även att det är roligt att hoppa. Han får ibland gå med på turer och lektioner då han är väldigt snäll.

Amber

Sto född 2009, korsningsponny, ca 143cm.
Amber kom till oss som två åring och har sedan dess växt en hel del och ridits in. Hon har precis börjat gå med i verksamheten så just nu kan lite mer rutinerade barn rida henne. Hon är oerhört snäll och trevlig att rida, men lite ovan med olika ryttare. Hon är en ponny som vet vad hon vill.

Benny

Valack född 2010, shetlandsponny, ca 85cm.
Benny är stallets maskot. Han älskar att få godis och bli ompysslad. Han används som teorihäst och brukar få hänga med bredvid vagnen när vi kör Grenada.

Caramba

Valack född 1999, varmblod, ca 165cm
Caramba är det nyaste tillskottet i turis-familjen. Just nu rids han bara av oss, men målet är att han ska kunna gå med i verksamheten till sommaren. Han kan vara lite busig, men alltid jättesnäll.

Chivas

Valack född 1993, halvblod/new forest, ca 155cm.
Chivas är stallets äldsta häst, men det kan vara svårt att tro då han är väldigt pigg och glad. Han har tidigare tävlat en del i hoppning och tycker att det är väldigt roligt att få ta några skutt ibland. Han är även välriden i dressyr och är oerhört trevlig att rida både som nybörjare och van.

Grenada

Sto född 2006, shetlandsponny, ca 100cm.
Grenada är världens snällaste ponny och tar väl hand om våra minsta barn. Hon älskar att bli ompysslad och är jättesnäll att rida. Hon är även inkörd och tränas så av oss.

Ivana

Sto född 1999, nordsvensk brukshäst, ca 155cm.
Ivana kom till oss hösten 2012 som tillridningshäst, men till sommaren 2013 skulle hon säljas och då bestämde vi att hon fick bo kvar hos oss. Hon är väl grundriden och är riktigt rolig att rida dressyr på. Älskar att vara ute i skogen, men rids då gärna av en rutinerad ryttare då hon är lite pigg.

Lill-Loe

Sto född 1997, svenskt halvblod, Ravallo-Ceylon, ca 175cm.
Kråkan som hon kallas är en av Fridas hästar. Har tävlat upp till Msv dressyr, men rids just nu bara hemma. Hon är stallets mest speciella häst och vet precis hur hon vill ha det och passar det inte är hon inte sen med att tala om det. Hon är superfin att rida, men lite svår. Helt klart stallets snyggaste häst!

Levin

Valack född 2000, kallblodstravare, ca 155cm.
Levin är en väldigt lyhörd och ambitiös häst. Han är väl grundriden och gör alltid sitt bästa. Han vill alltid vara till lags och kan då bli lite taggad, framförallt på ridbanan/ridhuset och därför behöver han där en rutinerad ryttare. I skogen är han pigg och glad, men supersnäll, där kan även en lite mindre van ryttare rida honom.

Marsella

Sto född 1998, new forest ponny, Ballestero-Red Devil, 139cm.
Mersan som hon kallas har bott på gården sen hon var tre år gammal. Sara red in och utbildade henne själv som 11-åring och sedan har de tävlat en hel del dressyr tillsammans, upp till LA:P1. Mersan är en väldigt välriden ponny som tycker att det är roligt att både trimma dressyr, hoppa och busa i skogen. Hon är den absolut snällaste ponnyn med nybörjare, men är också en utmaning för de mer rutinerade ryttarna. En riktig läromästare.

Don Milano

Valack född 2007, svenskt halvblod, Don Primero-Napoleon, ca 170cm.
Milano är en av Saras hästar och de tävlar dressyr tillsammans. Just nu upp till MSV B, men fina resultat. Milano är född här på gården och kommer nog aldrig att få flytta härifrån. Sara har ridit in och utbildat honom själv. Världens snällaste häst att sköta och fantastiskt fin vid ridning, dock har han ett humör utan dess like och han tar varje chans han får att bestämma lite själv. Men när kommunikationen fungerar som den ska gör han precis allt för sin ryttare.

Nils

Valack född 2001, tysk ridponny, 139cm.
Nils är en väldigt trevlig ponny, välutbildad i dressyr och älskar att hoppa. Tycker även att det är roligt att rida ut. Han är en klippa med de helt oerfarna ryttarna och när man är lite mer rutinerad så har man en fantastisk ponny att jobba med.

Prescott

Valack född 2008, korsningsponny, ca 143cm.
Prescott flyttade till oss sommaren 2014 och har sedan dess varit en av våra mest populära ponnys. Har tidigare tävlat en del i hoppning och just nu utbildar vi honom vidare i dressyren. Supersnäll ponny men som kan vara lite envis. Super mysig att sköta om i stallet och en klippa i skogen. En ponny som passar alla.

Silver Star

Valack född 1994, korsningsponny, 148cm.
Silver har en väl grundriden ponny som tidigare i livet har tävlat en hel del hoppning. Han är stallets snällaste häst och passar därför bra till nybörjare. Trots sin ålder är han väldigt pigg och glad och tycker att det är jätteroligt att få komma ut i skogen och busa lite.