Event och aktiviteter på Herrhamra

Är ni en en grupp kompisar som vill hitta på någonting tillsammans, ordna en möhippa, en svensexa eller bara ha en  rolig och annorlunda aktivitet/event dag tillsammans kan vi på Herrhamra erbjuda olika aktiviteter både med och utan häst.

Här nedan ser ni våra olika aktiviteter. Vi vet inte exakt vad du vill ha, men vi lyssnar gärna. Och fixar. För sånt är livet på landet – där löser vi saker. Vill ni så hjälper vi er gärna att planera hela er event/aktivitetsdag hos oss på Herrhamra Gård med allt från aktiviteter till lunch, fika och middagar. Givetvis får ni själva vara med och välja vilken eller vilka av våra aktiviteter ni vill göra när ni kommer hit till oss.

Hur lång dagen blir styrs av vilken eller vilka aktiviteter ni vill göra och om ni vill äta någonting under dagens lopp. Har ni några frågor eller undrar över något hör av er till oss.

Här kan ni välja och pyssla ihop ett eget upplägg. Det man kan välja på är:
Event förfrågan
Aktiviteter med häst

Tillsammans med en ledare rider man en tur i skog och mark i 1,5 timme.Turens tempo läggs upp efter gruppens kunskaper och önskemål.
Tillsammans med en ledare rider man en tur i skogen i ca 1 timme,kombinerat med ca 30 minuter på ridbanan/ridhus för att få lära sig lite mer och eventuellt prova att galoppera om man inte gjort det under turen.
Med hjälp av en instruktör går vi för den ovana igenom det mest grundläggande inom ridningen och för dem med mer erfarenhet går vi lite mer djupgående. Om man vill, kan man få börja med att göra iordning sin häst så att man lär känna den lite innan man ska rida. Man kan även vara med och hjälpa till efter turen och då släpper vi ut hästarna i hagen tillsammans.
Vi rider en tur i skogen, under turen kommer vi stanna vid olika stationer där ni enskilt eller tillsammans får en uppgift som ni ska lösa. Ibland med häst och ibland utan. Beräknad tid för denna aktivitet är ca 3 timmar.
Vi delar upp gruppen i olika lag och alla lag får varsin häst. Varje deltagare ska ta sig igenom en ”hinderbana” tillsammans med hästen och i slutet av banan väntar ett litet uppdrag som ska utföras innan man får rida/leda hästen tillbaka till starten där nästa lagdeltagare står på tur. När alla uppdrag är slutförda ska laget tillsammans lösa en uppgift. Första laget som löst uppgiften vinner!
Denna aktivitet går att genomföra både ute och inne, beräknad tid ca 1,5 timme.
Andra aktiviteter

Tillsammans med en personlig tränare kan Herrhamra Hästliv erbjuda träning där vi använder oss av det som finns i naturen, på gården och egen kroppsvikt för att få lite annorlunda och rolig träning.
Vi anpassar träningen efter era önskemål och vi kan både vara inne och ute beroende på väder.
Tillsammans med en instruktör får man prova att skjuta lerduvor. Tid anpassas efter antal deltagare samt vad ni mer vill göra under dagen.
Men instruktör får du lära dig grundläggande kunskaper för att köra och gräva med en grävmaskin. Tid anpassas efter antal deltagare samt vad ni mer vill göra under dagen.
Se vem av er som är den bästa bonden. Med ett antal små-tävlingar kommer ni kunna avgöra detta efter dagens slut. Ni kommer att få utföra olika gårdsrelaterade sysslor, allt från att mocka till att köra traktor.